Nieuwsbrieven

Reanimatie met beademing vanaf morgen (25-09-2021) weer toegestaan

Nu een groot deel van de Nederlandse bevolking is gevaccineerd en de verspreiding van het coronavirus beperkt is, kan er weer op de normale manier gereanimeerd worden, zegt de Nederlandse Reanimatie Raad.

Dat betekent dat hulpverleners weer mond-op-mondbeademing mogen geven aan mensen met een circulatiestilstand. Ook hoeven ze geen 1,5 meter afstand meer te houden en mondkapjes te dragen.

(Bron: https://nos.nl/liveblog/2399017-reanimatie-met-beademing-mag-vanaf-morgen-weer-noorwegen-laat-laatste-maatregelen-los) 

September campagnemaand Hartveilig Drenthe

dinsdag 14 september 2021

Wilt u leren reanimeren? Meldt u dan nu alvast aan voor een reanimatiecursus in februari 2022, de maand van de reanimatie.

 

In Borger-Odoorn zijn al 778 actieve burgerhulpverleners. Dat is bijna 3% van alle inwoners van Borger-Odoorn. Als burgerhulpverlener vergroot u de overlevingskans van mensen met een hartstilstand door te starten met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor helpt u levens te redden!

 

Wilt u ook deel uitmaken van deze groep mensenredders of ‘naoberhelpers’? Dan kunt u zich alvast aanmelden voor een reanimatiecursus bij Hartveilig Borger-Odoorn. In februari starten er weer cursussen op allerlei plekken in de gemeente.

Hebt u zelf al een groepje gevormd en wilt u binnenkort een reanimatiecursus doen? Dan kunt u zich nu al aanmelden bij Stichting Hartveilig Borger-Odoorn.

 

Informatie en aanmelden

Meer informatie vindt u op www.hartveiligbo.nl en op Facebook: www.facebook.com/hartveiligbo. Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden? Mail dan naar info@hartveiligbo.nl.  

Samen zorgen we voor een hartveilig Drenthe!

Bron:  Gemeente Borger Odoorn 

 

Artikel in Trouw op 15 juni 2021 

De hartstilstand van Christian Eriksen doet mensen afvragen: had ik iemand kunnen redden, zoals ik zelf gered zou willen worden?